Ettore. Glasreiniging, gevelreiniging en wandreiniging.

ettore-products-logo-200x133

Ettore Steccone werd in 1896 in Italie geboren. Na de Eerste Wereldoorlog emigreerde hij in het jaar 1922 naar de USA. Hier aangekomen koos hij als beroep glazenwasser en werd al snel een herkenbaar persoon in het straatbeeld, rijdende op zijn Indian motor met zijn ladder op zijn schouder.

Hij hield van zijn werk en zijn vrijheid. Echter was bijzonder ontevreden over het gereedschap waarmee hij zijn werk moest uitvoeren en de kwaliteit die hij hiermee bereikte. Hij ontwikkelde een beter idee van werken.

Een t-vormig profiel met greep uit messing, uitgevoerd met een rubber, vormde de basis voor een gereedschap waarmee een bijna streepvrij resultaat werd behaald. Na veel testen en uitproberen, patenteerde hij zijn nieuw innovatief idee in het jaar 1936 en gaf het de naam NEW DEAL.

In een garage achter zijn woonhuis begon hij met de productie van zijn uitvinding. Te gekijker tijd vroeg hij zich af hoe hij de glazenwassers kon overtuigen zijn product te gaan gebruiken. Als eerste legde hij contact met enige gespecialiseerde handelaren. Deze waren echter uitermate sceptisch en zagen niets in deze moderne raamtrekker.

Een van de grootste en bekendste aanbieders van professionele glazenwaasersgereedschappen in deze tijd was de in NEW YORK gevestigde firma J.RACENSTEIN COMPANY. Ook hier toonde hij zijn product, maar kreeg helaas eveneens een afwijzing. Hij besloot het anders aan te pakken. Hij sloot een weddenschap met de eigenaar. Tegen de beste hoed, verkrijgbaar in NEW YORK, wedde hij, dat zijn raamtrekker binnen een maand zoveel gevraagd zou worden, dat ze hem zouden smeken het product te mogen verkopen.

Zo gezegd, zo gedaan. Hij begon zijn raamtrekker aan enige glazenwassers GRATIS ter beschikking te stellen, vroeg hen het product 1 dag te gebruiken en te ervaren, dat dit product alle andere gereedschappen kon vervangen door een snellere en effectievere werkwijze die een streepvrij resultaat leverde en tijdbesparend werkte. Zijn marketingplan werkte. Spoedig wou iedereen weten, waar het product te koop was. En Ettore gaf maar al te graag het adres van J.RACENSTEIN COMPANY en won de weddenschap.

Ettore produceerde zijn producten tot 1950 in zijn garage achter zijn woonhuis. Hierna betrok hij samen met zijn 5 medewerkers zijn eerste echte fabriek. Niet altijd verliep alles probleemloos voor deze hard werkende man. Hij verloor zijn patent, zijn naam werd beschadigd en de productie van zijn raamtrekker vertraagde door allerlei conflicten in de wereld. Velen zouden waarschijnlijk zijn gestopt. Ettore niet. Hij was vastberaden en opgeven kwam niet bij hem op. Zijn merknaam NEW DEAL veranderde hij in ETTORE MASTER en werd met deze merknaam wereldberoemd.

Zijn Amerikaanse droom ging in vervulling. Hij beleefde een enorme groei en kreeg aanzien met zijn hoogwaardige producten over de gehele wereld.

Hij overleed in het jaar 1984 op de leeftijd 87 jaar. Zijn erfenis wordt nog steeds door zijn familie met veel passie en inzet voortgezet. En zijn functionele en hoogwaardige producten vinden nog altijd de weg naar professionals en particulieren over de gehele wereld.

 

Direct contact
Verstuur

ettore-promo-man

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg